34 JEK2

Novice

Filtriraj
Vsa leta

Objavljena Študija priključitve JEK2 z močjo do 2.400 MWe na elektroenergetski sistem Slovenije

Krško, 12. julij 2024

V sklopu seznama poročil in študij, pripravljenih na zahtevo Ministrstva za okolje, podnebje in energijo za zagotovitev potrebnih informacij za predvideni posvetovalni referendum o izvedbi projekta JEK2, na spletni strani JEK2 objavljamo: Povzetek Študije priključitve JEK2 z močjo do 2.400 MWe na elektroenergetski sistem Slovenije in Študijo priključitve JEK2 z močjo do 2.400 MWe na elektroenergetski sistem Slovenije – kontrolirana kopija.

Obvestilo o delovanju informacijske pisarne JEK2

Krško, 8. julij 2024

Da bi omogočili dostop do informacij o projektu, zlasti glede umeščanja v prostor, smo v začetku junija v sejni sobi E Mestne občine Krško odprli informacijsko pisarno. Skladno z napovedmi terminov na spletni strani JEK2 so bili vsako sredo popoldan na ogled poudarki osnutka gradiva za Pobudo za državni prostorski načrt (DPN) JEK2, za pogovor in odgovore na vprašanja pa na voljo predstavniki strokovnih služb GEN energije. Po poletnem premoru bo informacijska pisarna vnovič odprta 21. avgusta 2024. Vabljeni, da na naši spletni strani JEK2 spremljate aktualne objave in napovedi.

Projekt JEK2 predstavili v Kranju, Ljubljani in Bistrici ob Sotli

Krško, 1. julij 2024

Minuli petek, soboto in nedeljo, 28., 29. in 30. junija, je naša terenska predstavitev projekta JEK2 gostovala v Kranju, Ljubljani in v Bistrici ob Sotli. Naš cilj je bil občankam in občanom slikovito in argumentirano predstaviti celovite informacije o dolgoročni rabi jedrske energije in s tem prispevati k argumentirani razpravi o projektu JEK2. Hvala za obisk - hvaležni smo za vsa vaša vprašanja in mnenja.

Projekt JEK2 predstavili na Ptuju in v Mariboru

Krško, 24. junij 2024

Minulo soboto in nedeljo, 22. in 23. junija, je naša terenska predstavitev projekta JEK2 gostovala na Ptuju in v Mariboru. Naš cilj je bil občankam in občanom slikovito in argumentirano predstaviti celovite informacije o dolgoročni rabi jedrske energije in s tem prispevati k argumentirani razpravi o projektu JEK2. Hvala za obisk - hvaležni smo za vsa vaša vprašanja in mnenja.

Slovenskim podjetjem predstavili možnost vključevanja v dobavne verige KHNP

Ljubljana, 21.06.2024

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v Ljubljani organizirala predstavitev možnosti vključevanja slovenskih podjetij v mednarodne dobavne verige za izgradnjo in vzdrževanje jedrskih elektrarn v Evropi. Slovenskim podjetjem so se tokrat predstavili predstavniki korejske družbe KHNP. Na dogodku je sodeloval tudi generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan, ki je v svoji predstavitvi poudaril pomen vključevanja lokalnih dobaviteljev v projekt izgradnje nove jedrske elektrarne v Krškem (JEK2).

Prikazanih 5 od 34 novic

Prikaži več